Slik blir nye World Trade Center

Foto: (Foto: Scanpix/EPA/Lower Manhattan Development N)

Endelig er planene for det nye World Trade Center klare. Skyskraperen «Freedom Tower» får glassfasade, spir og blir 541 meter høyt.

19.12.03 23:36

Spiret ligner Frihetsstatuen og skyskraperen skal erstatte tvillingtårnene til World Trade Center i New York, melder NTB-Reuters-AFP.

- Vi skal bygge det for å vise verden at friheten alltid seirer over terror, og at vi skal konfrontere det 21. århundre med full tillit, sa New Yorks guvernør George Pataki da planene for det nye bygget ble presentert fredag.

Høyest i verden
Bygget skal stå ferdig i 2008 og vil bli verdens høyeste med sine 541 meter.

Planen er en modifisert versjon av tegningene til arkitekten Daniel Libeskind, som er mest kjent for å ha tegnet det jødiske museet i Berlin. Det endelige resultatet er et kompromiss mellom Libeskind og David Childs.

Skyskraperen skal i likhet med tvillingtårnene inneholde restauranten Windows on the World og en utkikksplattform.

Kontorbygg
Det skal være 60 etasjer med kontorplass i selve bygningen som blir 1100 fot (335 meter) høy. Over det blir det et kompleks av kabler som skal minne om Brooklyn Bridge opp til 1500 fot (457 meter), mens spiret som minner om armen og fakkelen til Frihetsstatuen, skal rage opp til 1776 fot (541 meter).

Høyden på 1776 fot er en hyllest til året 1776 da USA fikk sin uavhengighetserklæring.

Tvillingtårnene ble ødelagt av terroraksjonene 11. september 2001.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag