RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er det i skrekkleiren

Sist oppdatert:
For første gang har det amerikanske militæret sluppet en fotojournalist inn i hjertet av fangeleiren Guantanamo på Cuba. Se bildene her.

Det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press fikk en to dager lang guidet tur i Guantanamo, og fikk blant annet være med på tre avhør. Det AP fikk se var en helt annen verden enn den verden er blitt presentert fra fengselet Abu Ghraib i Irak, der amerikanske soldater mishandlet irakiske fanger.

Bildene som AP fikk publisere etter besøket måtte først godkjennes av militære tjenestemenn. AP fikk heller ikke snakke med noen av fangene.

Se bildene her fra Guantanamo her.

AP fikk se avhørene gjennom speilvinduer, men fikk ikke høre samtalen. Det var ingen bevæpnede vakter til stede ved avhørene. Ifølge tjenestemenn ved fengselet blir en fange i gjennomsnitt avhørt to ganger i uken.

Avhørsteknikker fra Guantanamo ble anbefalt brukt også i Abu Ghraib i Irak, av den tidligere kommandanten på Guantanamo, generalmajor Geoffrey Miller. Det har ført til spekulasjoner om slike overgrep også skjer på Cuba.

Tidligere fanger fra Guantanmo har også fortalt om overgrep og mishandling, men det var ikke den verden AP ble presentert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere