Slik foregår Lindh-rettssaken

Slik vil rettssaken mot drapstiltalte Mijailo Mijailovic (25) foregå. Du kan følge hele saken via web-TV.

*Onsdag kl. 9 åpner rettssaken mot 25 år gamle Mijailo Mijailovic i sikkerhetssalen i Stockholm tingrett. Han er tiltalt for overlagt drap på utenriksminister Anna Lindh.

*Det er satt av tre dager til rettssaken - onsdag, torsdag og mandag neste uke.

*Etter planen skal Mijailovic begynne sin forklaring allerede onsdag kl. 13.30. Forklaringen fortsetter torsdag morgen.

*Det skal kun føres tre vitner: Anna Lindhs venninne Eva Franchell som var med utenriksministeren da drapet skjedde, Henrik Druid som er rettslege og Jonathan Paul Whitaker som skal avhøres om DNA-funnene i saken.

*Statsadvokatene Krister Petersson og Agneta Blidberg er aktorer i saken, mens Mijalovic forsvares av advokat Peter Althin.

*Kerstin Wennersten er bistandsadvokat for Anna Lindhs familie. Lindhs enkemann, Bo Holmberg, er på ferie i Sør-Afrika med sønnene David (13) og Filip (9). Han vil få informasjon fra advokat Wennersten om utviklingen av saken.

*Rettssaken er omfattet med enorm interesse fra svensk og utenlandsk presse. 53 svenske og 28 utenlandske journalister har fått plass inne i selve sikkerhetssalen. Øvrig presse må følge saken fra et rom ved siden av rettssalen, eller fra et presserom i svensk UD.

*Det er satt av bare ni plasser til vanlige tilhørere. For å få en av disse plassene må publikum stå i kø utenfor Stockholm tingrett fra kl. 07.30 onsdag morgen.

*Alle som skal inn i sikkerhetssalen i tingretten må gjennom en grundig sikkerhetskontroll som også omfatter kroppsvisitering.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag