RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik foregår Lindh-rettssaken

Slik vil rettssaken mot drapstiltalte Mijailo Mijailovic (25) foregå. Du kan følge hele saken via web-TV.

*Onsdag kl. 9 åpner rettssaken mot 25 år gamle Mijailo Mijailovic i sikkerhetssalen i Stockholm tingrett. Han er tiltalt for overlagt drap på utenriksminister Anna Lindh.

*Det er satt av tre dager til rettssaken - onsdag, torsdag og mandag neste uke.

*Etter planen skal Mijailovic begynne sin forklaring allerede onsdag kl. 13.30. Forklaringen fortsetter torsdag morgen.

*Det skal kun føres tre vitner: Anna Lindhs venninne Eva Franchell som var med utenriksministeren da drapet skjedde, Henrik Druid som er rettslege og Jonathan Paul Whitaker som skal avhøres om DNA-funnene i saken.

*Statsadvokatene Krister Petersson og Agneta Blidberg er aktorer i saken, mens Mijalovic forsvares av advokat Peter Althin.

*Kerstin Wennersten er bistandsadvokat for Anna Lindhs familie. Lindhs enkemann, Bo Holmberg, er på ferie i Sør-Afrika med sønnene David (13) og Filip (9). Han vil få informasjon fra advokat Wennersten om utviklingen av saken.

*Rettssaken er omfattet med enorm interesse fra svensk og utenlandsk presse. 53 svenske og 28 utenlandske journalister har fått plass inne i selve sikkerhetssalen. Øvrig presse må følge saken fra et rom ved siden av rettssalen, eller fra et presserom i svensk UD.

*Det er satt av bare ni plasser til vanlige tilhørere. For å få en av disse plassene må publikum stå i kø utenfor Stockholm tingrett fra kl. 07.30 onsdag morgen.

*Alle som skal inn i sikkerhetssalen i tingretten må gjennom en grundig sikkerhetskontroll som også omfatter kroppsvisitering.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere