*Nettavisen* Nyheter.

Slik håper de å finne det forsvunne flyet

KAN VÆRE VRAKRESTER: Malaysias transportminister viste på pressekonferansen onsdag fram satellittbilder av det som kan være gjenstander fra det forsvunne flyet. Foto: Mohd Rasfan (Afp)

122 gjenstander som er observert i havet på Australias vestkyst kan gi nye ledetråder.

26.03.14 12:22

Letingen etter det savnede passasjerflyet fra Malaysia Airlines gjenopptas onsdag etter å ha vært innstilt på grunn av dårlig vær.

Få de siste oppdateringene om MH370 på vårt livestudio

På en pressekonferanse onsdag fortalte malaysiske myndigheter om nye observasjoner av 122 mulige gjenstander fra det savnede flyet. Det dreier seg om gjenstander som er fra 1 til 23 meter lange. De er observert i havet utenfor Australias vestkyst rundt 2557 kilometer fra Perth, rapporterer The Straits Times.

- Hvis vi kan få bekreftet at det er MH370, så kan vi gå over til dyphavssøk, sa Malaysias transportminister Hishammuddin Hussein om observasjonene.

Klikk på bildet for å forstørre.

SATELITTDATA: En ansatt i satellittdataselskapet Inmarsat står foran en skjerm som viser selskapets kunder over hele verden. Informasjon fra Inmarsat kan bli viktig for å finne det forsvunne flyet fra Malaysia Airlines. Foto: Andrew Winning (Reuters)


Han understreket at det ennå gjenstår arbeid før man kan triangulere stedet der man tror flyet har styrtet. Det gjenstår analyser av satellitt og radardata, melder Channel News Asia.

Les også:

12 fly på vingene onsdag for å finne MH370

Gjenstandene det er snakk om er synlige på nye satellittbilder det malaysiske myndighetsorganet MRSA har mottatt fra Frankrike, melder NTB.

- Dette er en ny ledetråd som vil bistå leteoperasjonen, sa transportminister Hishammuddin Hussein ifølge NTB.

Ifølge Reuters er bildene tatt Airbus Defence and Space.

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag