*Nettavisen* Nyheter.

Slik har du aldri sett Obama

Foto: Det hvite hus.

Årets person blir fakket av «Spider-Man». Bildet har fått over en halv million «likes».

20.12.12 21:31

USAs president Barack Obama har mye på bordet for tiden. Han kjemper en bitter budsjettkamp med republikanerne, og skal nå ta tak i en ny våpenpolitikk etter den grusomme massakren forrige fredag.

Han har også nylig blitt kåret til årets person av det anerkjente magasinet Time.

Men presidenten klarer likevel å holde bakkekontakten, noe som kom til uttrykk i et bilde som ble postet på Obamas Facebook-side denne uken.

«President Obama blir fanget av Spider-Mans nett,» skrev mediefolkene til Obama på Facebook.

Blinkskudd
Bildet, som i skrivende stund har fått over 600.000 «likes» på Facebook, viser en avslappet og humoristisk side av verdens mektigste mann.

Blinkskuddet ble tatt 27. oktober i år, men ble først vist fram for allmennheten i denne ukens utgave av Time magazine. Flere store medier som CBS og The Washington Post har også trykket bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er Det hvite hus’ faste fotograf Pete Souza som har tatt bildet. Han har også fotografert Obama i en rekke andre situasjoner som viser en mer uformell side av ham. Souza tok også det verdenskjente bildet av Obama og staben da de satt i «The Situation Room» og fulgte direkte med på aksjonen mot Osama bin laden.

Spider-Man-bildet viser Obama som blir overrasket på vei ut av Det ovale kontor av sønnen til noen i Det hvite hus-staben. Guttungen er utkledt som Spider-Man, og later som han skyter et edderkoppnett på presidenten. Obama spiller velvillig med og later som han blir fanget av nettet.

Kåret til årets person
Dette er andre gangen Time magazine kårer Obama til årets person. Første gang var i 2008 da han vant presidentvalget mot John McCain og ble valgt som USAs første svarte president.

Time-redaktøren forsvarer tittelen med at Obama er arkitekten og symbolet for et nytt Amerika.

- Han vant gjenvalget til tross for en høyere arbeidsledighet enn noen har stått overfor de siste 70 årene. Han er den første demokraten som faktisk har vunnet to påfølgende perioder med mer enn 50 prosent av stemmene. Det har vi ikke sett siden Franklin Delano Roosevelt, sier redaktøren Rick Stengel på Today show.

Les flere urikssaker fra Nettavisen.

Et nytt Amerika
Time begrunner kåringen slik:

«Vi befinner oss midt i historiske kulturelle og demografiske endringer, og Barack Obama er både symbolet og på flere måter arkitekten bak dette nye Amerika,» skriver redaktørene.

«I 2012 har han støpt og smidd et nytt flertall, snudd svakhet om til mulighet, og til tross for stor motgang, klart å danne en mer perfekt union,» skriver Time.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.