RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik overlevde hun «Sjakkmorderen»

Sist oppdatert:
Gravide Maria Viritsjeva slapp unna seriemorderen med livet i behold.

Seriemorderen Alexander Pitjusjkin (33) ble onsdag funnet skyldig i 49 drap.

Den russiske pressen har døpt Pitjusjkin «Sjakkmorderen». Bakgrunnen er hans forklaring om at han hadde planlagt 64 drap - ett for hver rute i sjakkbrettet.

Maria Viritsjeva var en av de tre som overlevde møtet med den beryktede drapsmannen. I retten i forrige uke fortalte hun i et videoavhør hvordan «Sjakkmorderen» prøvde å drepe henne, skriver Moscow Times.

Venn av kjæresten
Viritsjeva kjente Pitjusjkin gjennom kjæresten sin, og en kald kveld i februar 2002, møttes de to på en T-banestasjon. Hun var gravid og fryktet kjæresten skulle forlate henne, og Pitjusjkin kunne se dette.

- Jeg forstod umiddelbart at hun var oppskaket og tilbød henne selskap, fortalte drapsmannen i retten.

Pitjusjkin lokket sine mannlige ofre med vodka, men måtte friste med penger for å fange kvinner. Derfor fortalte han til Viritsjeva at han hadde tyvegods hjemme som hun kunne tjene penger på.

Tyvegods
De to gikk sammen til en kum hvor «Sjakkmorderen» sa han hadde gjemt de stjålne kameraene.

Han løftet opp kumlokket, men da Viritsjeva kom nærmere for å ta en titt ned hullet, tok han tak i henne og dyttet henne ned. Viritsjeva prøvde å holde fast i kanten, men da slo Pitjusjkin hodet hennes mot kanten. Kvinnen hadde intet annet valg enn å slippe tak og falle ned åtte meter.

I avløpsrøret rant kloakken 70 centimeter høyt, og kvinnen ble dratt med av strømmen. Etter flere sekunder under vann, klarte hun å komme seg over vannflaten og trekke pusten.

Reddet av fremmed
Viritsjeva tok av seg jakka og skoene og klarte til slutt å sette beina hver sin side av røret så hun ikke ble dratt med videre.

Til slutt fant hun en ny kum med en jernstige. Hun klatret opp, men på toppen lå et kumlokk som veide 40 kilo.

Viritsjeva klarte å dytte kumlokket litt, og da så hun en kvinne gå på gata. Viritsjeva ropte ut etter hjelp, men da forsvant den fremmede kvinnen.

Heldigvis vendte kvinnen tilbake, og da hadde hun med seg to sikkerhetsvakter som klarte å dytte vekk kumlokket og redde den halvnakne Viritsjeva. Hun ble deretter sendt på sykehus, og både hun og det ufødte barnet overlevde den traumatiske hendelsen.

Falsk forklaring
Under rettssaken mot «Sjakkmorderen» avslørte aktor at en politimann først tvang Viritsjeva til å skrive under på en forklaring om at hun falt ned i kloakken ved et uhell. Politimannen ønsket angivelig ikke å etterforske saken, men han er nå satt under gransking for sin adferd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere