Slik overlever forholdet ferien

Å reise sammen kan bringe dere nærmere hverandre, men det kan også ødelegge forholdet. Det siste unngår du ved hjelp av disse tipsene.

13.08.03 12:49

LHJ.com har disse tipsene til par som skal ut og reise sammen:

1. La én organisere
La den som er mest organisert eller pirkete ta seg av de praktiske detaljene. (Dette gjelder selvfølgelig bare dersom en av dere er betraktelig mer organisert av seg enn den andre.)

2. Vær åpen
for nye idéer, særlig når det gjelder reisemål

3. Inngå kompromisser
Slik at dere finner et reisemål der dere begge kan ha det bra.

4. Fordel planleggings-oppgavene.

For eksempel kan en av dere sjekke ut restauranter og museer, mens den andre finner guidebøker og kart. Så forteller dere hverandre hva dere har funnet ut.

5. Pakk riktig.
Enten kan den som bryr seg mest om hva dere skal ha med, og som er flinkest til å ta med passe mye, ta seg av pakkingen. Ellers kan dere pakke hver for dere.

6. Hold dere i aktivitet
Når dere først er fremme, må dere i fellesskap finne ut hvordan dere skal tilbringe tiden. Finn ut hvilke aktiviteter dere begge liker.

7. Bli enige om pengebruken.
Finn ut hvor mye dere kan, vil og må bruke før dere reiser, slik at dere slipper å krangle om penger mens dere reiser.

8. Dra på oppdagelsesreise.
Det er ofte morsommere enn bare å gjøre ting dere har planlagt på forhånd.

9. Ta litt tid for deg selv.

Selv om dere reiser sammen, trenger dere ikke å gå ved siden av hverandre hvert eneste minutt. Bare å tilbringe en time alene i badekaret mens partneren din sover kan være nok til å unngå å bli lei av hverandre.

10. Ha det moro sammen.
Sannsynligvis kommer opptil flere ting til å gå galt på reisen -dere får et råttent hotellrom, maten smaker vondt, eller dere mister en buss. Den beste måten å takle det på er å se humoren i situasjonen. Opplevelser som i utgangspunktet er negative blir ofte til de morsomste historiene, og dere kommer til å le av dem i årevis etterpå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.