RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik tok de nordmannen

(Australian customs service)
Sist oppdatert:
Denne transformatoren var proppfull av kokain. Nå risikerer studenten 25 års fengsel.

23-åringen ble arrestert 17. mars. Han sitter nå varetektsfengslet i Queensland i Australia. Der vil han bli sittende inntil saken kommer opp for retten 15. august.

Ifølge det australske føderale politiet risikerer nordmannen inntil 25 år i fengsel hvis han blir funnet skyldig i smuglingen. Tre kilo kokain har en gateverdi på omtrent 2,8 millioner norske kroner i Australia, eller 600.000 australske dollar.

Hovedmannen
Nordmannen ble arrestert sammen med to australiere på 30 og 33 år. De to er bare siktet for oppbevaring av kokain, mens nordmannen er siktet for smuglingen. Det er tydelig at det australske politiet mener nordmannen var hovedmannen bak smuglingen.

Kokainen ble oppdaget da tollbetjenter ved Sydneys internasjonale flyplass rutinemessig kjørte pakker på vei inn i landet gjennom røntgenmaskinen. I transformatorer som var sendt fra Colombia til Australia fant tollerne det som viste seg å være omtrent tre kilo kokain.

Tollerne lot pakken gå gjennom, mens det føderale politiet startet overvåkning av adressen det skulle til. Etter at pakken var ankommet Gold Coast ble det tatt ut arrestordre på de tre. Nå risikerer nordmannen altså straff inntil 25 år i fengsel, ifølge det australske føderale politiets pressekontor.

Avskrekkende
Norges ambassadør i Australia, Lars A. Wensell, sier ambassaden har vært i utstrakt kontakt med studentens familie i Norge.

- Den norske konsulen i Brisbane har vært og besøkt ham i fengselet, og det samme har studentpresten. Jeg vet han har ytret ønske om å bytte advokat, men har ikke kjennskap til om det er fullført. I tillegg har vi hatt kontakt med familien per telefon. Jeg har også snakket med student selv på telefon. Utover det føler jeg ikke at det er riktig at vi ved ambassaden uttaler oss noe mer om saken, sier Wensell.

I løpet av en treukers periode ble det til sammen beslaglagt fem kilo kokain fra Colombia. Nordmannen har ingen forbindelse til det andre beslaget på omtrent to kilo.

Den regionale direktøren for tollvesenet i New South Wales, David Collins, håper de to beslagene avskrekker andre fra å smugle narkotika inn til Australia.

- Til tross for oppfinnsomheten på å gjemme narkotikaen i begge disse tilfellene, klarte tollvesenet nok en gang å vise at vi er et steg foran, sier Collins i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere