*Nettavisen* Nyheter.

Slik uttrykkes sorg og sinne etter angrepene i Brussel

KRITT PÅ BAKKEN: "Brussel er vakker" lyder teksten på bakken ved siden av blomster og lys. Minst 30 mennesker ble drept i den belgiske hovedstaden tirsdag 22. mars. I tillegg er over 200 såret, mange av dem alvorlig. Foto: Kenzo Tribouillard (AFP)

Ofrene for Brussel-terroren kom fra 40 ulike land.

23.03.16 12:58

- Det er en svart dag for Belgia. Det vi har fryktet, har skjedd, sa Belgias statsminister Charles Michel etter terrorangrepene på Brussel lufthavn Zaventem og metrostasjonen Maelbeek tirsdag.

Følg Nettavisens direktedekning med tidslinje om terrorangrepene i Brussel

De 31 drepte og 250 sårede etter angrepet i Brussel kom fra rundt 40 ulike land, sier Belgias utenriksminister Didier Reynders til kringkasteren RTBF.

Reaksjonene etter terrorangrepene uttrykkes på mange forskjellige måter, blant annet med denne teksten skrevet på et fortau i den belgiske hovedstaden: «Forebygge terrorisme: 1) Smil 2) Kjærlighet 3) Vafler».

Det belgiske flaggets farger var synlige i flere europeiske byer onsdag og lyste blant annet opp Eiffeltårnet i Paris, Trevi-fontenen i Roma og Brandenburger Tor i Berlin tirsdag kveld.

Fakta

31 drept, 270 såret

Belgia holder ett minutts stillhet for ofrene for terrorangrepet i Brussel onsdag klokken 12, melder NTB.

Sosiale medier var fulle av medfølelse, sorg og sinne etter terrorangrepene. Vi har tatt en kikk på noen av meldingene som uttrykker følelsene etter angrepene.

Les også: Følg NTBs direkterapportering om terrorangrepene

Les også: Dette er de mistenkte etter Brussel-terroren

Klikk på bildet for å forstørre.

En plakat utenfor metrostasjonen Place de la Bourse i Brussel dagen etter terror-angrepene. Foto: Gareth Fuller (PA Photos)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag