RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik var Anders Eklunds barndom

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Familien og venner snakker ut om barndommen til Anders Eklund (42) som har tilstått drapet på Engla.

- Vi hadde to gode foreldre og en god oppvekst. Jeg forstår det ikke, sier broren til den drapssiktede mannen til Aftonbladet.

Anders Eklund blir oppfattet som et monster etter at han tilsto drapene på Engla Juncosa-Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31) i Falun i 2000.

Ifølge ham selv var det tilfeldigheter som ledet ham inn på sporet til å bli en sexovergriper og drapsmann. Det er fortsatt uklart hva som blir Eklunds fremtid, hvorvidt om han dømmes til fengsel eller overlates til rettspsykiatrien.

- Jeg kommer vel til å besøke ham i fengsel en gang, sier broren.

Yngstemann i huset
Eklund var yngstemann i huset da han vokste opp i Torsåker med sin fem år eldre bror, sin far og sin hjemmeværende mamma. Både han og broren valgte å bli langdistansesjåfør i likhet med deres far.

- Vi fikk kjøre sammen med ham som barn, og iblant kjørte vi sammen begge to, sier broren.

Brødrene vokste opp i et hjem som tok seg av vanskeligstilte barn. Familien hadde til sammen fem eller seks fosterbarn boende i huset.

Tok imot fosterbarn
- Mamma tok imot fosterbarn fra Stockholm kommune. Det var ungdommer som hadde problemer hjemme eller med narkotika. De var hos oss i fire eller fem år sammenhengende til de var 17, 18 år. Deretter kom det nye, sier broren.

Eklund blir beskrevet av klassekamerater som en livsglad gutt under oppveksten.

- Han var en god og glad gutt, sosial som en hvilken som helst bondegutt, sier en tidligere klassekamerat.

- Men han var ett år eldre enn oss andre, så vi omgikk hverandre ikke så mye. Han fikk jo kjøre moped ett år tidligere enn oss andre, så han omgikk gjerne de som var litt eldre og som hadde førerkort, sier klassekameraten til Aftonbladet.

Anstrengt forhold til jenter
Klassekamerater fra videregående forteller at Eklund aldri deltok på fester i ungdomstiden, og valgte i stedet å tilbringe tiden til å mekke biler. Og broren bekrefter at Eklund alltid hadde et anstrengt forhold til det motsatte kjønn.

- Det der med jenter var det jo litt dårlig med, sier broren.

Eklund ble dømt første gang i 1995 for voldtektsforsøk og mishandling av en 21 år gammel jente. Han ble dømt nok en gang under soningen for å ha antastet og mishandlet en 16 år gammel jente.

Moren til Eklund døde i 1999 og faren døde i 2004.

- De slapp å oppleve dette, sier broen.

- Det der med Engla, det er for jævlig. Fryktelig. De har all min sympati, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere