RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slikket sårene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Uten nyheter og drivkraft inspiserte investorene i stedet skadende fra forrige uke. Resultatet ble flate børser.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Hovedindeksene på Wall Street svingte hit og dit, men uten nevneverdig styrke mandag. Etter å ha åpnet ned tok børsene seg sammen. Stillstanden kommer etter at Wall Street sendte aksjene opp i en rekyl fredag etter flere tunge dager. Forrige uke var den verste uken på Wall Street på rundt tre måneder.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er ingen tall og ikke mange selskapsnyheter. Dette er en dag som vi ser på de omfattende skadene i forrige uke og ser om de kan rettferdiggjøres, sier sjefmarkedsstrateg Art Hogan, ifølge Marketwatch.

Fredag fikk aksjene i den amerikanske finanshovedstaden et solid løft etter en tung uke. Renten på de statlige obligasjonslånene steg til over fem prosent poeng og ble lansert som en reelt investeringsalternativ til aksjer.

Den amerikanske valutaen har styrket seg og er på det høyeste nivået målt mot euroen to nærmere to måneder. Fredag begynte markedsrentene å dra seg noe tilbake, men klatret noe igjen til 5,13 prosent mandag.

- Jeg tror ikke det er mye klarhet i pengepolitikken for resten av 2007 og jeg tror at det generelt gjør markedene påpasselige. Jeg tror at det er en refleksjon over den institusjonelle ambivalensen, sier en porteføljeforvalter om aksjenes svingninger, ifølge AP.

Enkelte energiaksjene fikk seg imidlertid et lite løft ettersom den sterke oljeprisen bidrar til å styrke sektoren. Delindeksen for oljeselskaper steg imidlertid ikke med mer enn rundt 0,2 prosent.

Det statlige saudiarabiske oljeselskapet, verdens største, Saudi Aramco sier at de vil kutte leveransene til raffinerier i de asiatiske landene Japan, Kina og Sør-Korea med mellom 9,5-10 prosent i forhold til kontraktvolumene. OPEC vedtok i fjor at de skulle kutte utsklippene med 1,7 millioner daglige fat for å opprettholde en høy og stabil pris.

- Jeg mistenker at saudierne er bekymret om fulle lagre. De har fått unngjelde et par ganger når lagrene har blitt for fulle og de har mistet kontroll på markedet, sier en energispesialist, ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juli, 65,93 dollar. Dette er en oppgang på 1,17 dollar eller 1,8 prosent. Prisene er nå åtte prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Frontkontrakten på nordsjøoljen klatret med 1,01 dollar, eller 1,5 prosent, til 69,61 dollar på råvarebørsen i London.

Dagens nøkkeltall:
Dow - 0,01% til 13.423,01

Nasdaq - 0,05% til 2.572,15

S&P 500 + 0,09% til 1.508,97

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere