RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper fangene fri

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Israelske myndigheter løslot i dag rundt 400 palestinske fanger. - Ikke nok, er svaret fra palestinske myndigheter.

De palestinske fangene ble torsdag morgen fraktet med buss fra et fengsel sør i Israel. De ble fraktet til Vestbredden og Gaza, der de ble satt fri, rapporterer nyhetsbyrået AP.

Løslatelsen skjer som en del av våpenhvileavtalen partene ble enige om i Sharm el-Sheik i februar. Like etter møtet i Egypt ble 500 fanger løslatt. Med løslatelsene torsdag vil Israel holde sin del av avtalen om at 900 fanger skal løslates.

- Ikke nok
De palestinske fangene smilte og lo, og viste V-tegnet gjennom vinduene på bussene som fraktet dem i frihet. Da de ble løslatt, kastet flere av dem seg på bakken og gråt eller ba, melder AP.

Talsmenn for de palestinske myndighetene ga raskt uttrykk for at 400 fanger ikke er nok, og at Israel må løslate flere av de rundt 8000 palestinske fangene for å hjelpe palestinernes leder Mahmoud Abbas i arbeidet med å overbevise palestinske grupper om å overholde våpenhvileavtalen.

En av de løslatte fangene, Yousef Habas støtter også kravet om at flere må slippes fri.

- Jeg er glad for å være fri, men tusenvis av andre sitter fortsatt fengslet, sa han da han ble sluppet fri, etter å ha sittet seks måneder i israelsk fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere