RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper fengsel etter å ha gått «nuts» på fly

Cho Hyun-ah, også kjent som Heather Cho, i det hun forlater en arrestbygning i Seoul.
Cho Hyun-ah, også kjent som Heather Cho, i det hun forlater en arrestbygning i Seoul. Foto: Kim Hong-ji (Reuters / NTB Scanpix)
Datteren til sjefen for Korean Air, som ble dømt til ett års fengsel etter en nøttekrangel om bord i et av flyselskapets fly, skal løslates, slår en ankedomstol fast.

Heather Cho, som selv var visepresident i Korean Air, slo seg helt vrang under en flytur fra New York til Seoul i desember i fjor.

Bakgrunnen var at hun rett før avgang ble servert nøtter i en pose og ikke i en liten skål, slik hun mente at det burde gjøres på 1. klasse.

Cho krevde at flykapteinen returnerte til terminalbygningen og forsøkte selv å dytte sjefen for kabinpersonalet ut av flyet. Episoden førte til at avgangen ble forsinket, og saken fikk et kraftig etterspill da den ble kjent i Sør-Korea.

40-åringen måtte for åpent kamera og med bøyd hode beklage oppførselen sin, og hun trakk seg som visepresident i flyselskapet.

Påtalemyndigheten tok likevel ut tiltale og krevde tre års fengsel for brudd på luftfartsloven. Dommen falt i februar og lød på ett års fengsel, men er nå opphevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere