*Nettavisen* Nyheter.

Slipper mat over Darfur

Foto: AFP PHOTO/THOMAS

Verdens matvareprogram (WFP) startet mandag å slippe nødhjelpsforsyninger over Darfur vest i Sudan der innbyggerne er blitt avskåret fra hjelp på grunn av regntiden.

De første forsyningene ble sluppet fra fly søndag kveld vest i Darfur, et område som er blitt hardt rammet av sult i regntiden, sier WFP i en uttalelse mandag.

- Maten vil hjelpe mer enn 70.000 flyktninger og lokale innbyggere som er blitt avskåret fra hjelp på grunn av regntiden eller den usikre situasjonen i området, heter det i uttalelsen.

Ifølge FN skal WFP fly inn totalt 1.400 tonn mat til sju forskjellige steder i Darfur.

- Flydropp er alltid en siste utvei som er svært kostnadskrevende, men i flere deler av Darfur har vi enkelt og greit ikke noe annet valg på denne tiden av året, sier Ramiro Lopes da Silva, WFPs representant i området.

Mandag opplyste EU at de vil sende observatører til Darfur-regionen. De sju observatørene skal være i Darfur i minst fem dager og undersøke hvordan EU kan bistå i konflikten i området, sier unionen i en uttalelse mandag.

- Målet er å finne ut hvordan EU kan hjelpe Den afrikanske union å overholde våpenhvilen, står det i uttalelsen. (©NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.