RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper straff for gruppevoldtekt

Sist oppdatert:
Nå frykter Mukhtar at de fire mennene som voldtok henne etter tur, skal prøve seg igjen.

Denne uken ble flere av overgriperne frikjent i en ankedomstol.

Det skapte reaksjoner verden over da den grove gruppevoldtekten ble kjent i juni i 2002. Eldrerådet i en avsidesliggende pakistansk landsby hadde beordret at Mukhtar Mai skulle voldtas.

Årsaken var at Mukhtars bror (13) var blitt beskyldt for å ha hatt sex med en kvinne fra en av landsbyens mer velstående familier.

Men det var søsteren som måtte ta straffen. Mukhtars familie har dessuten hele tiden hevdet at anklagene mot broren var fabrikkerte.

Presidenten grep inn
Etter internasjonalt press engasjerte Pakistans president Pervez Musharraf i saken, og de fire voldtektsmennene ble pågrepet og dømt til døden. Ytterligere to, som ikke hadde vært med på selve overgrepet, ble også arrestert.

Trygler om beskyttelse
Lørdag stilte Mukhtar opp til pressekonferanse, og anledningen var at fem av mennene ble løslatt av en ankedomstol i Multan i Punjab-provinsen på grunn av bevismangel. Sistemann fikk dødsstraffen omgjort til fengsel på livstid.

Nå frykter Mukhtar at hun ikke lenger er trygg i landsbyen sin Meerwala, der det brutale overgrepet skjedde.

- Jeg frykter at de kan gjøre hva som helst når de blir løslatt. De kan drepe meg. De utgjør en trussel for familien min, sa en gråtkvalt Mukhtar til AP lørdag. Nå trygler hun myndighetene om å gripe inn og gi henne beskyttelse.

Hun har nå bedt sin advokat om å anke løslatelsen til høyesterett.

- Jeg skal kjempe denne kampen i retten til min død. Jeg vil at de som forgrep seg på meg, skal henges, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere