*Nettavisen* Nyheter.

Slovenske private vakter skal håndtere flyktninger

KOMMER OVER GRENSEN: Flyktninger, som har tilbrakt natta utendørs, blir ført mot en flyktningeleir av slovensk politi og soldater ved den kroatisk-slovenske grensen mandag. Foto: Stringer (Afp)

I løpet av de siste ti dagene har Slovenia mottatt mer enn 76.000 flyktninger og migranter som har krysset grensen fra Kroatia.

LJUBLJANA (NTB-Reuters): Private sikkerhetsvakter skal leies inn for å bistå slovenske myndigheter i å håndtere flyktningstrømmen, opplyser innenriksdepartementet.

Mellom 50 og 60 private sikkerhetsvakter skal bistå politiet ved behov, opplyser innenriksdepartementets statssekretær Bostjan Sefic.

I løpet av de siste ti dagene har Slovenia mottatt mer enn 76.000 flyktninger og migranter som har krysset grensen fra Kroatia. Flyktningene bruker Slovenia som korridor for å komme seg videre nord til Østerrike og Tyskland, etter at Ungarn stengte sine grenser mot Kroatia for å gjøre det vanskeligere for migranter og flyktninger å passere gjennom.

Slovenia har flere ganger bedt EU om hjelp for å håndtere strømmen av mennesker, og viser til at et så lite land, med 2 millioner innbyggere, ikke har kapasitet til å ta seg av så mange som nå kommer.

I forrige uke uttalte Sefic at regjeringen ikke utelukker muligheten for «å sikre grenseovergangene med fysiske sperringer» mot grensen til Kroatia. Samme dag het det i en uttalelse fra regjeringen i Slovenia at den skal sette inn soldater for å bistå grensevaktene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.