RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småbarnsmor skal henrettes

Sist oppdatert:
Amina ble dømt til døden for å ha drept sin mann. I fengselet ble hun voldtatt og gravid. Nå skal dødsdommen fullbyrdes.

En hel verden reagerte da nigerianske Amina Lawal ble dømt til døden ved steining for utroskap i 2003, og det massive, internasjonale presset mot nigerianske myndigheter førte til hennes benådning.

Nå har saken fått sin parallell i Jemen, hvor en navnesøster av Amina skal henrettes 2. mai, skriver Amnesty International på sitt norske nettsted.

Dødsdømt 16-åring
16 år gammel ble Amina Ali Abduladif i 1998 sammen med Muhammad Ali Said Qaba'il funnet skyldig i drapet på hennes ektemann og dømt til døden, til tross for at Jemens lover forbyr henretting av mindreårige.

Voldtatt i fengselet
Dommen ble ifølge Aminas advokat forsøkt fullbyrdet i 2002, men henrettelsen ble stoppet da hun var blitt gravid etter å ha blitt voldtatt av en ansatt i fengselet.

Amina satte den lille til verden bak murene for to år siden. Men myndighetene i landet ser ingen nåde til henne, og skal etter planen ta henne av dage mandag 2. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere