Småby blåste bort i uvær

Voldsomt uvær herjet i helgen Midtvesten i USA. I delstaten Iowa ble småbyen Bradgate med rundt 100 innbyggere nærmest bokstavelig talt blåst vekk fra kartet.

Rundt 90 prosent av alle hus i Bradgate ble hevnet med jorda av en tornado, men ingen mennesker kom alvorlig til skade, opplyste Iowas guvernør Tom Vilsack. Han roste hundrevis av frivillige for rask reaksjon og innsatsvilje i arbeidet med å hjelpe uværsofrene.

Når alle Bradgates innbyggere slapp fra uværet med livet i behold, skyldtes det først og fremst at de ble advart i tide. Tornadoen ble oppdaget på radar, og sivilforsvaret sørget for at befolkningen ble varslet, tilføyde guvernøren.

Fredag før helgen førte voldsomt regnvær til oversvømmelser i området rundt storbyen Detroit i delstaten Michigan. Meteorologene spådde mer regn søndag, og beredskapen ble skjerpet både i Michigan og i nabostaten Wisconsin.

Ifølge værvarslene beveget uværet seg østover, med kurs for Pennsylvania og New York. Siden fredag skal minst tre mennesker ha omkommet da bilene deres ble truffet av trær som ble blåst over ende i det nordøstlige USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.