RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smågutter drept i flyktningeleir

Sist oppdatert:
To gutter på 8 og 12 år er blant de sju drepte etter at israelske styrker fortsatte angrepet på flyktningeleiren Rafah på Vestbredden fredag. Minst 56 er såret.

Det israelske angrepet på flyktningleiren Rafah på Vestbredden som startet natt til fredag, pågår fortsatt fredag kveld.

Minst sju palestinere er drept og 56 såret i et av de største israelske angrepene på Gazastripen siden intifadaen startet for tre år siden, melder NTB-Reuters. En av de drepte var en åtte år gammel gutt som ble skutt i hodet. Også en 12-åring og en tenåring er ifølge sykehuskilder drept.

Samtidig krangler palestinerne om sikkerhetsstyrken og administrasjonen av de palestinske områdene.

Ifølge nyhetsbyrået AFP besto angrepsstyrken av opp til 100 stridsvogner og pansrede kjøretøyer, i tillegg til helikoptre, som rykket langt inn i flyktningleiren Rafah ved grensen mot Egypt.

Raketter mot folkemengde
I tillegg til de sju drepte, ble minst 50 personer såret, de fleste da et israelsk helikopter skjøt en rakett mot en menneskemengde, skriver den israelske avisa Ha’aretz. Den israelske hæren hevder imidlertid at raketten ble avfyrt mot en gruppe væpnede menn. Blant de sårede er minst åtte barn.

I tillegg ble fem hus lagt i grus og vann- og elektrisitetsforsyningen påført store skader, opplyser øyenvitner og det palestinske politiet.

Frykter smarte våpen
Målet med angrepet er ifølge den israelske hæren å ødelegge tunneler som går under grensen mellom Egypt og Gaza, som angivelig blir brukt til smugling av såkalt smarte våpen som Stinger-raketter.

Men en israelsk offiser innrømmet overfor AFP fredag at så langt er ingen tunneler blitt funnet. Palestinerne hindret i tillegg aksjonen med hjemmelagde bomber og rakettdrevne granater, opplyste offiseren.

Trygler verden
En av president Yasser Arafats nære rådgivere fordømte fredag angrepet som en "krigsforbrytelse".

–Vi ber det internasjonale samfunnet, Midtøsten-kvartetten og FNs sikkerhetsråd om å sette i verk øyeblikkelige tiltak for å stanse den israelske aggresjonen mot det palestinske folket, sa Nabil Abu Rudeina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere