Smågutter omkom i påsatt brann

Dansk politi jakter ildspåsetteren etter at de to brødrene mistet livet.

23.06.08 14:33

Dansk politi jakter nå på personen som står bak en påsatt brann i Tommerup stationsby på Fyn, etter at to små barn mistet livet natt til mandag, melder dansk tv2.

- Vi tror at det er snakk om to barn. De er ikke gjort rede for i hvert fall, så mye tyder på at det er de to som har brent inne, sier visepolitisjef ved politiet i Fyn, Jack Liedecke.

De to barna skal ha vært to gutter på to og sju år.

Sammen med mor
- Vi har nå fått bekreftet at to personer er bekreftet omkommet. Vi har allerede en mistenkt til branden i Stationsby, mens vi fremdeles leter etter mistenkte til dødsbrannen i Tommerup Stationsby, sier Knut Bønnelykke i Fyn-politiet.

De to guttene skal ifølge politiet ha bodd i rekkehuset sammen med sin mor. Hun er innlagt på sykehus med røykskader, sier Liedecke til jp.dk.

Brannen bredte seg via taket til flere rekkehus, og mange av beboerne ble evakuert.

Ifølge tv2 mistenker politiet at brannen kan være startet av andre barn eller unge.

To branner - to gjerningsmenn
Politiet har tatt inn en person til avhør i forbindelse med en annen brann på Fyn natt til mandag, i Brobyværk, ti kilometer unna Tommerup Stationsby. Huset brant ned til grunnen, og den mistenkte skal ha forbindelse til huset som brant.

Politiet fikk melding om begge brannene mellom klokken 04.40 og 05.20. Politiets teori er at det ikke er noen sammenheng mellom de to ildspåsettelsene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Danmark

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag