Gå til sidens hovedinnhold

Småjenter drept i Irak

Seks personer er drept og syv bortført i Irak hittil i dag. I tillegg kommer rapporter om at et militærhelikopter er skutt ned og krasjet i et bolighus.

To år gamle Mariam Hadi og søsteren hennes, Rahma Hadi (3) ble drept da en rakett traff huset deres i nabolaget Shula i Bagdad. En kvinne ble skadet, melder AP.

Senere på dagen krasjet et britisk militærhelikopter i byen Basra. Politikaptein Mushtaq Khazim sier til AP at det så ut til at helikopteret ble truffet av en rakett eller missil før det krasjet inn i et bolighus i byen, og at mannskapet på fire ikke hadde overlevd. Ingen irakere i huset eller boligområdet ble skadet, opplyser han.

- Vi kan bekrefte at det har vært et helikopterkrasj i Basra, sier militærtalsmann Scott Green til nyhetsbyrået.

Tidligere i dag drepte en selvmordsbomber ikledd militæruniform minst tre irakiske offiserer da han sprengte seg i luften inne i en militærbase i Saddam Husseins hjemby Tikrit. Angrepet later til å være del av en kampanje fra sunni-opprørere for å hindre sunnier i å bli med i de irakiske sikkerhetsstyrkene, skriver AP.

En irakisk politimann drept av en bombe i veikanten i Bagdad.

Syv irakere er blitt bortført i byen Mahaweel. Tungt væpnede opprørere stoppet en bil med tre paramilitære politimenn som var på vei til jobb, og tok dem til fange. I nærheten ble fire minibusser som var på vei til en busstasjon for å plukke opp passasjerer stoppet, og alle sjåførene ble kidnappet.

Samme dag fant politiet i Bagdad likene av syv menn, fire av dem slektninger som var sunnimuslimer. De hadde blitt kidnappet og brutalt drept, og lot til å være de siste ofrene i en bølge sekteriske drap utført av dødsskvadroner, opplyser politiet.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken