RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smuglere guider flyktninger ved å sammenligne EU-land

Menneskesmuglere forsyner flyktninger og migranter med et skjema med detaljert informasjon om vilkårene i de enkelte EU-landene. På bildet er migranter som forsøker å komme om bord på et overfylt tog i Makedonia nær grensen til Hellas.
Menneskesmuglere forsyner flyktninger og migranter med et skjema med detaljert informasjon om vilkårene i de enkelte EU-landene. På bildet er migranter som forsøker å komme om bord på et overfylt tog i Makedonia nær grensen til Hellas. Foto: Ognen Teofilovski (Reuters)
Sist oppdatert:
Menneskesmuglere forsyner flyktninger og migranter med et skjema med detaljert informasjon om vilkårene i de enkelte EU-landene.

Hvor lang tid tar det å få familiegjenforening? Hvor mye penger kan man regne med? Hvor lang tid tar det å få saken sin behandlet?

Det er spørsmål flyktninger får svar på i et skjema utarbeidet av menneskesmuglere, skriver Jyllands-Posten.

Dermed kan asylsøkere få et innblikk i forholdene før de velger en reisemål, framgår det av et ikke offentliggjort dokument fra EUs grensekontrollorgan Frontex.

Skjemaet, som hadde en oversikt over land som Danmark, Tyskland, Nederland og Sverige, skal være fra i fjor og kunne finnes på en hjemmeside.

Danmarks integrasjonsminister Inger Støjberg mener opplysningene er bevis på at vilkårene spiller en avgjørende rolle for asylsøkernes valg av reisemål.

Derfor var det ifølge henne riktig av regjeringen å framsette et lovforslag om å sette ned den månedlige ytelsen til asylsøkere i et forsøk på å redusere antallet.

– Med dette papiret i hånden kan man rolig konkludere at oppholdsvilkårene har en betydning og at det hele er styrt av menneskesmuglere, sier Støjberg til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere