*Nettavisen* Nyheter.

Smuglet falske koner

Den pakistanske ministeren ble avslørt av en nordmann.

Fra den kristne gettoen i Islamabad slo en mann seg opp til å bli minister for Pakistans minoriteter. Professor Mushtaq Victor er i dag statsråd og en av få kristne som har nådd helt til topps i det muslimske landet.

Pikant
Men den norske ambassaden mener å ha avslørt ministeren som menneskesmugler. Det var politimannen Tor Moe som fikk mistanke da en kvinne dukket opp for å få visum ved den finske ambassaden.

Utenriksdepartementet bekrefter i dag den pikante saken.

- Ambassaden har jobbet med denne saken i lengre tid, og nå er opplysningene overlevert til pakistansk politi. Vi har ingen ytterligere kommentarer av hensyn til etterforskningen, sier pressetalsmann Bjørn Jahnsen i UD til TV2 Nyhetene.

Den pakistanske ministeren skal ha organisert menneskesmugling av sju kvinner og 21 barn til vesten. Han oppga dem som sine koner og barn, slik at de kunne få visum til Europa.

30.000 per person
Dette er første gangen en statsråd i Pakistan er politianmeldt av en utenriksstasjon.

Også pakistansk statsminister er informert om den pinlige affæren. Det skjedde etter at ambassaden leverte en anmeldelse og påtalebegjæring av statsråden i august i fjor. De mener å ha avdekket at Mushtaq Victor fikk ca 30.000 kroner per person som ble smuglet inn i Vesten. I visumsøknadene sto de oppført som hans koner og barn.

Mushtaq skal ha klart å lure ambassadene til Østerrike, Belgia, Tyskland, Italia og Spania- før han ble avslørt av nordmannen Tor Moe.

Moe er politisambandsmann for alle de nordiske landene i Pakistan, og i fjor avslørte han visumkorrupsjon ved den sveitsiske ambassaden. Konsekvensen ble at alt personell fra ambassadør til gartner ble byttet ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.