Snakker ut om Knutby-dramaet

Daniel Linde ble skutt to ganger på kloss hold, men overlevde den dramatiske vinternatten i Knutby. Nå snakker han ut for første gang. Se intervju med Linde på web-TV.

26.04.04 21:44

I likhet med pastorkona i nabohuset skulle Daniel Linde tas av dage om natten 10. januar. Men Linde overlevde skuddene, og først nå er han sterk nok til å fortelle om det som skjedde.

Opprullingen av drapene rystet hele Norden. Den norske pastoren Helge Fossmo er mistenkt for å stå bak drapene på sine to koner, og naboen skulle også drepes. Politiet mener Fossmo fikk barnepiken til å skyte kona Alexandra og naboen Daniel Linde.

- Det står en maskert person utenfor med pistolen rettet mot ansiktet mitt, en spedbygd person, sier Linde til TV 2 Nyhetene.

- Personen sto kanskje 30 cm unna, jeg så inn i en pistolmunning, forteller han.

Det ene skuddet gikk inn i munnen, og det er et under at Linda slapp fra det med livet i behold.

- Det smalt veldig, det gikk veldig fort, jeg fikk veldig vondt her i kjeven og i øret. Jeg forsto ikke at jeg var skutt. Det neste jeg husker, er at jeg står på kne på gulvet i en stor blodpøl, og det bare spruter blod fra brystet mitt. Da forsto jeg at jeg var skutt, forteller han.

Helge Fossmo ble i dag erklært strafferettslig tilregnelig og vil bli stilt for retten. Barnepiken er blitt kjent psykisk syk og kan ikke stilles til strafferettslig ansvar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag