Gå til sidens hovedinnhold

Snakker ut om Osama-video

President George W. Bush sier at den nye videoen til Osama bin Laden er en påminnelse om farene i verden.

Fredag ble en fersk video med Osama bin Laden offentliggjort på Internett. Al-Qaida-lederen henvender seg direkte til det amerikanske folket og ber dem om å konvertere til islam.

President George W. Bush sier at videoen til Osama bin Laden er en påminnelse om den farlige verden som vi lever i. I tillegg understreker Bush at bin Ladens omtale av Irak-krigen er en påminnelse om al-Qaidas langsiktige planer i Irak, melder nyhetsbyrået AP.

- Irak er en del av krigen mot ekstremister. Dersom al-Qaida bryr seg med å nevne Irak, er det fordi de ønsker å nå sine mål i Irak, som er å drive oss ut derfra, sier Bush.

Se vidoen her:

189355

Bush er for tiden på APEC-toppmøte i Sydney i Australia og tok seg tid til å snakke med pressen under en fotoseanse med den japanske statsministeren Shinzo Abe.

- Må beskytte vårt folk
- Videoen er en påminnelse om den farlige verden vi lever i, og det er en påminnelse om at vi må samarbeide for å beskytte vårt folk mot disse ekstremistene som dreper uskyldige for å nå sine politiske mål, fortsatte Bush.

Videoen blir på det nåværende tidspunktet analysert av amerikanske etterretningstjenester, men mye tyder på at den er autentisk.

- Innledende analyser antyder at stemmen på den ferske videoen tilhører Osama bin Laden, forteller en offisiell tjenestemann til CNN.

Bin Laden nevner blant annet demokratenes seier i Kongressen, noe som tyder på at videoen er relativ fersk.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley