Snart blir vi 7 milliarder

Foto: ANINDITO MUKHERJEE (EPA/Scanpix)

Verdens befolkning øker stadig og her kan du se hvor mange vi er akkurat nå.

12.03.09 18:24

Tidlig i 2012 runder vi 7 milliarder mennesker på jorden. Og går det som FN tror er verden befolket av flere enn 9 milliarder i 2050. Nå er vi bare 6,8 milliarder, og Norge er virkelig en miniputt i en slik sammen heng. I skrivende stund er vi 4.808.688 innbyggere.

Fruktbarheten synker
Økningen i verden vil i all hovedsak komme i utviklingsland i Asia og Afrika, viser nye anslag fra FNs Population Division.

- Anslaget er basert på fruktbarheten til verdens kvinner. Den ligger i dag på rundt 2,56 barn og kommer til å synke til om lag 2,02 barn per kvinne, forklarer direktør Hania Zlotnik til AAP News.

Her kan du sjekke hvor mange vi er i Norge og verden akkurat nå.

Om fruktbarheten hadde holdt seg, ville befolkningen i 2050 vært 10,5 milliarder.

Ekstra trangt blir det for enkelte deler av verden, for befolkningsveksten vil være konsentrert til de mest folkerike landene.

Ifølge den nye rapporten er det ni land som er ventet å ta høyde for halvparten av den forventede økningen: India, Pakistan, Nigeria, Etiopia, USA, Kongo, Tanzania, Kina og Bangladesh.

Disse landene veier også opp for 45 land og regioner hvor befolkningen er forventet å avta minst 10 prosent i samme periode. Blant disse finner vi Japan, Italia og mange land som var del av tidligere Sovjetunionen.

USA frister
Når det gjelder folkevandring vil det største antallet mennesker dra til USA. Anslagsvis 1,1 millioner hvert år mellom 2010 og 2050, ifølge tall fra FN.

Innvandrere og USA fødselsrate vil sammen hjelpe å øke den amerikanske befolkningen fra rundt 314 millioner i midten av 2009 til nærmere 404 millioner i 2050.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag