RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lower Manhattan Development Corporation

Snøhetta kapret WTC-oppdrag

Sist oppdatert:
Uten å ha levert en eneste strek, har arkitektfirmaet Snøhetta får oppdraget med å tegne museet etter terroraksjonen ved World Trade Center. Se bildene her.

Museet blir del av et nytt kultursenter på tomta der tvillingtårnene sto. Resten av kultursententeret skal tegnes av selskapet Gehry Partners.

- Vi har vært gjennom en del lykkelige prosesser før, men dette var helt ekstraordinært, sier Kjetil Trædal Thorsen ved Snøhetta til TV 2.

New-York-ordforer Michael M. Bloomberg er full av ros.

- Valget av disse arkitektene er nok en milepæl i utviklingen av nedre Manhattan, sier han i en kommentar på hjemmesidene til Lower Manhattan Development Corporation, som har ansvaret for utbyggingen.

Guvernør George E. Pataki sparer heller ikke på konfekten.

- Å bygge et kultursenter i hjerte av Manhattan er en hjørnesten i oppbyggingen av de nedre delene av sentrum, og en passende hyllest til heltene vi mistet. Disse dynamiske arkitekten vil tegne passende hjem til kulturinstitusjoner i verdensklasse som blir å finne på det tidligere World Trade Center, sier han.

Overrasket
– Dette kom veldig overraskende på oss. Vi fikk beskjed tirsdag om at vi var innstilt som nummer én, og det skulle være et styremøte på torsdag der den endelige beslutningen skulle tas. Så kommer de likevel med en pressemelding tirsdag kveld der det bekreftes at vi får oppdraget, sier en begeistret Ole Gustavsen, daglig leder i Snøhetta, til NTB.

Nære på
Det nye kultursenteret omfatter bygninger som skal huse både dans, teater museum og kunst. Arkitektfirmaet Gehry Partners skal tegne det nye Joyce Theater og teatersenteret Signature Theatre Center. Snøhettas oppdrag omfatter Drawing Center og International Freedom Center.

– Vi har vært svært nære på å få oppdrag i USA før, så når vi først skulle vinne noe, er det jo vanvittig morsomt at det skulle bli dette, sier daglig leder i Snøhetta, Ole Gustavsen, til NTB.

Uten en strek
Snøhetta har fått oppdraget uten at det er levert noen konkrete skisser eller tegninger, men allerede tidlig neste år skal tegningene være klare.

– Dette har vært en intervjukonkurranse, vi har bare snakket og snakket, ikke levert en eneste strek, forteller Gustavsen.

Forprosjektet skal være klart i slutten av februar, og allerede mandag sender Snøhetta flere folk over til New York for å begynne arbeidet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere