RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Snikskytter (18) kan få dødsstraff

Sist oppdatert:
Påtalemyndigheten mener Lee Boyd Malvo var delaktig i ti snikskytter-drap i Washington-området i fjor. Mandag begynner saken mot 18-åringen.

Malvo er tiltalt for drap og brudd på våpenforskriftene i forbindelse med Linda Franklins død. FBI-analytikeren ble skutt ned og drept mens hun lastet varer inn i bilen i Falls Church i Virginia 14. oktober i fjor.

Flyttet
Rettssaken er flyttet fra området rundt Washington D.C. til det sørlige Virginia, melder Reuters. Årsaken er at man mente det ikke ville være mulig å finne jurymedlemmer som ikke var påvirket av snikskytterdrapene som snudde opp-ned på samfunnet i fjor høst.

Rettssaken mot Malvos kompanjong John Allen Muhammad (42) startet i oktober. Muhammad og Malvo er tiltalt for ett drap hver, og begge risikerer dødsstraff hvis de blir domfelt. Saken mot Muhammad nærmer seg nå en avslutning, ifølge Reuters.

Lee Malvos advokater hevder at deres klient ikke er strafferettslig tilregnelig fordi han var hjernevasket av sin langt eldre kompanjong.

Spredte skrekk
Malvo og Muhammad kobles til 13 skyteepisoder, hvorav 10 hadde dødelig utgang, i og rundt Washington i oktober 2002. De tilsynelatende tilfeldige angrepene avslørte ikke noe mønster med tanke på rase, alder eller kjønn.

Angrepene stanset etter at Muhammad og Malvo ble arrestert sammen mens de sov i en Chevrolet Caprice på en rasteplass 24. oktober. Bilen viste seg å være spesialinnredet for snikskytterangrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere