Snikskytter dømt til døden

Foto: (AP)

Snikskytteren John Allen Muhammad ble tirsdag idømt dødsstraff for drapet på en 53 år gammel mann. 10 uskyldige mennesker ble ofre for de to sniksytterne som høsten 2002 herjet Washington.

09.03.04 19:09

Muhammads forsvarere ba om at deres klient måtte få slippe å bøte med livet, men dommer LeRoy Milette jr. dømte snikskytteren til dødsstraff i ankesaken i Virginia.

Han fulgte dermed anbefalingene fra juryen som i november også mente at Muhammad fortjente å dø.

Dødsdagen til 43-åringen ble av dommeren satt til 14. oktober i år. Datoen vil trolig bli utsatt, slik at retten skal få tid til å behandle en eventuell anke.

- Uskyldig
Sammen med sin 19 år gamle venn John Lee Malvo spredte Muhammad frykt i Washington-området høsten 2002. Ti uskyldige ofre måtte bøte med livet, og Muhammad er nå dømt til døden for drapet på Dean Harold Meyers. Mannen ble skutt og drept mens han fylte bensin på bilen sin på en bensinstasjon i Manassas like utenfor Washington.

Muhammad nektet all tilknytning til drapet:

- Som jeg hele tiden har sagt, jeg har ingenting med dette å gjøre, sa han til dommeren under rettssaken.

Livstid
Muhammads forsvarere ønsket livsvarig fengsel for sin klient. Dette er den samme straffen en jury har idømt 19 år gamle Lee Boyd Malvo. Den endelige straffeutmålingen for Malvo finner sted onsdag.

I retten hevdet Muhammads forsvarere at dersom en kjærlig far plutselig kan bli en drapsmann, kan tiden endre ham tilbake til den han en gang var.

Siden snikskytterdrapene fant sted i distrikter som tilhører ulike domstoler, har de to snikskytterne blitt stilt for retten i ulike instanser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag