Gå til sidens hovedinnhold

Snikskytter-mistenkt nekter straffskyld

John Allen Mohammad, som er en av to siktede for de mange snikskytterdrapene i Washington-området i fjor, erklærte seg ikke skyldig da rettssaken mot ham startet tirsdag.

42 år gamle John Allen Mohammad nektet straffskyld for anklagene om to overlagte drap, medvirkning til drap og ulovlig våpenhold, melder BBC News Online. Hans påståtte medsammensvorne, 18-årige Lee Malvo, skal for retten i neste måned.

De to er mistenkt for de ti snikskytter-drapene som terroriserte den amerikanske hovedstaden Washington i oktober i fjor, og for å ha vært involvert i skyteepisoder i Georgia, Alabama, Louisiana, Arizona og Washington State.

Kan få dødsstraff
Blir Mohammad funnet skyldig, kan han dømmes til døden. Amerikanske analytikere mener påtalemyndigheten valgte å avholde den første rettssaken i Virginia nettopp fordi delstaten praktiserer dødsstraff.

42-åringens advokater vil prosedere på at det var Malvo som faktisk avfyrte skuddene. Ifølge Malvos advokater var den unge mannen hjernevasket. De hevder 17-åringen var sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

Ikke sinnssyk
Mohammads advokater lyktes ikke i å få ham erklært sinnssyk i gjerningsøyeblikket ettersom han nektet å bli undersøkt av psykiatere, skriver BBC. Før han konverterte til islam på 80-tallet var 42-åringen kjent som John Allen Williams. Under Golfkrigen i 1991 tjenestegjorde han som soldat i den amerikanske hæren.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger