*Nettavisen* Nyheter.

Snikskytter risikerer dødsstraff

Foto: (AP)

Ti mennesker ble drept av en hensynsløs snikskytter i USA i fjor. John Allen Muhammed risikerer dødsstraff om han blir funnet skyldig.

20.10.03 14:44

Mandag åpner rettssaken mot den ene av to mistenkte etter snikskytterdrapene i USA for ett år siden.

John Allen Muhammed står tiltalt for drap, terrorisme, konspirasjon og ulovlig bruk av skytevåpen, etter drapet på Dean Harold Meyers. Meyers ble skutt og drept 9. oktober i fjor, mens han fylte bensin på bilen sin i Manassas, Virginia.

10 drept
Myers er et av til sammen 13 ofre for snikskytterne som herjet i Washington-området i fjor høst. 10 personer ble drept mens tre overlevde etter å ha blitt skutt.

Dersom han blir funnet skyldig i drap eller terrorisme, risikerer Muhammed dødsstraff.

Påtalemyndigheten har måttet innrømme at deres sak mot Muhammed kun er basert på indisier, og ingen harde bevis, men de har ikke nødvendigvis en dårlig sak av den grunn.

Etter et innledende foredrag fra påtalemakten, vil Muhammeds forsvarer Peter Greenspun for første gang avsløre hvordan forsvaret vil bygge opp sin sak.

Kule fra Muhammeds rifle
I saken, som trolig kommer til å vare i fem uker, vil det trolig dukke opp mange overraskelser og avsløringer om drapene som rystet USA i fjor. Likevel er flere av bevisene mot Muhammed allerede avslørt etter en to dagers innledende høring for Lee Boyd Malvo, som også står tiltalt for drapene.

Det er blant annet bevist, på bakgrunn av kulen som ble funnet i offerets hode, at Meyers ble skutt med riflen som ble funnet i Muhammeds bil. At bilen til Muhammed var bygget om, slik at det gikk an å ligge og skyte med et gevær ut av bagasjerommet, er også blant indisiene påtalemakten vil legge fram.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.