RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøkaos forsinket vinterferie

Sist oppdatert:
Kraftig snøfall skapte kaos i både Sverige og Danmark og førte til forsinkelser i fergetrafikken mellom Norge og Danmark. I Fredrikshavn og Hirtshals venter nå tusenvis av danske vinterferieturister på fergene.

Ved Color Lines terminaler i Hirtshals og Fredrikshavn venter rundt 6000 passasjerer. Mange av dem er dansker som skal begynne vinterferien i Norge. Fergene som skal hente dem er på vei, men været vil avgjrøre om det er mulig å gå inn til havn i Danmark.

- I øyeblikket er det ikke mulig å gå inn. Vi må se hvordan det ser ut ved seks-sju tiden i morgen når fergene kommer fram, sier Color Lines informasjonssjef Helge Otto Mathisen til TV 2 Nettavisen.

Color Festival er også på vei på en ekstra tur og vil ankomme Hirtshals mandag morgen.

Alle avganger til og fra Hirtshals og Fredrikshavn ble søndag innstilt inntil videre fordi kraftig vind i Danmark gjorde det umulig å legge til kai.

Fergetrafikken mellom Oslo og København gikk imidlertid som normalt, opplyste DFDS Seaways ifølge NRK.

50 skadd
Snøstormen lamslo deler av Sør-Sverige med kaos i flytrafikken, togtrafikken og på veiene, meldte Aftonbladet på sin nettutgave.

Nesten 30.000 strømabonnenter mistet strømmen i Sør-Sverige natt til søndag. 54 kommuner ble berørt av strømbruddet. Verst rammet var Skåne, der 13.000 ble strømløse tidlig søndag morgen.

Vinden nådde i byene opp i 20 meter i sekundet.

Over 50 personer ble skadd i trafikkulykker. Mellom Åkarp og Hjärup kjørte en buss av veien. 24 passasjerer måtte på sykehus, og sjåføren ble hardt skadd. Ved midnatt kunne politiet i Skåne regne sammen 76 trafikkulykker som skyldtes uværet, ifølge Aftonbladet.

Søndag dro uværet videre over Östergötland og Kalmar län mot Stockholmsområdet og Uppsala.

Kastrup stengt
I Danmark ble det meldt en mengde strømbrudd og trafikkproblemer.

Fra klokken 19 lørdag til søndag morgen måtte redningsselskapet Falck ut og hjelpe 900 bilister som hadde kjørt seg fast. Flere trær hadde veltet, og politiet oppfordret danskene til å droppe søndagsturen, meldte Ritzau.

Flyplassen Kastrup i København var stengt i flere timer lørdag, det var også deler av jernbanenettet og T-banen i hovedstaden.

For bare en måned siden ble elleve personer drept da orkanen Gudrun herjet i Skandinavia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere