RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøkaoset fortsetter

Foto: AP (AP)
Sist oppdatert:
Snøen stoppet fly- og togtrafikken i London. Tirsdag er det ventet mer snø.

Både SAS og Norwegian regner med å gjennomføre alle sine avganger tirsdag, til tross for at snøkaoset fortsetter i Europa.

- Frankrike, Tyskland og ikke minst England er nå oppe igjen. Vi har flere fly på vei inn. Dette ser ut til å gå bra gitt at ikke uværet forverrer seg, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian til Nettavisen mandag kveld.

Sjekk avgangene fra Norge her
Sjekk avgangene fra Heathrow her.

- Vi forventer ikke kanselleringer utover kvelden, og heller ikke i morgen, sier han.

SAS måtte kansellere to av sine sju direkteflyginger tur retur London mandag. Informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS sier at mye kø har gitt ulike landingstidspunkter på Heathrow i løpet av mandagen, men at de største problemene har løst seg i løpet av kvelden.

- Kan bli utfordringer
- De største problemene hadde vi tidligere i dag. Nå er det kun snakk om forsinkelser. Det er litt tidlig å si hvordan tirsdagen vil se ut. Det er meldt mer snø, så det kan bli en ny dag med utfordringer, sier han.

I Nord-Frankrike la snøen seg mandag, og stoppet transporten. På veien inn til Paris skapte føreforholdene trafikkaos. En rekke flyruter til lufthavnene rundt Paris ble kansellert.

Verste på 20 år
Men verst var det i London der de opplevde det verste snøværet på nærmere 20 år mandag. Snøvær som vi er vant til i Norge, kom som julekvelden på kjerringa for engelskmennene.

I Surrey sør for London falt det 31 centimeter med snø. I London falt det 28 centimeter, mens Kent fikk 25 centimeter.

Meteorologene varsler om kraftig uvær på store deler av øya, inkludert Skottland, Wales, Yorkshire og innlandet.

Skled av rullebanen
Flyselskapene måtte kansellere en rekke rundturer til hovedflyplassen Heathrow der uventet snø gjorde det farlig på rullebanen. Et fly fra Cyprus Airways skled av rullebanen mens det takset inn til terminalen. Flyet klarte imidlertid å stoppe trygt, og ingen ble skadd.

London City Airport var fullstendig stengt, mens flyplassene Gatwick, Stansted og Luton hadde store forsinkelser.

Innstilte tog og busser gjorde at titusener av pendlere måtte gi opp å ta seg til jobben. Myndighetene advarte også bilister mot å ta bilen på grunn av glatte veier

- Vi gjør alt i vår makt
Næringslivsledere i London estimerer at produksjonstapet for den britiske hovedstaden er i størrelsesorden 48 millioner pund (483 millioner kroner). Den britiske organisasjonen for småbedrifter frykter at en ny dag med uvær vil koste landet over 10 milliarder kroner.

Statsminister Gordon Brown sa mandag at myndighetene gjør «alt som står i vår makt for at veiene, togene og flyplassene åpner så fort som mulig». Problemet er altså at statsministeren ikke har mye å stille opp med hvis værgudene ønsker mer kaos.

Værmeldingene for tirsdag viser at det blir en ny dag med kaldvær og snøfall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere