RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soham-juryen besøkte funnsted

Foto: Chris Young (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Jurymedlemmene i Soham-saken besøkte tirsdag stedet der tiåringene Holly Wells og Jessica Chapman ble funnet døde.

I over en time ble juryens medlemmer vist rundt på det avsidesliggende skogsområdet i nærheten av Lakenheath i Suffolk, hvor likene ble funnet i august 2002, skriver BBC.

Jurymedlemmene ble ført langs en kjerrevei og vist grøften hvor jentene ble dumpet. Aktor poengterte at faren til den tiltalte 29 år gamle vaktmesteren Ian Huntley bor i nærheten, og at det derfor er sannsynlig at tiltate er godt kjent i området.

Nekter
Huntley står tiltalt for å ha drept de ti år gamle jentene. Ekskjæresten Maxine Carr står tiltalt for å ha hjulpet Huntley og slik sett ha hindret etterforskningen. Begge nekter for beskyldningene.

Ifølge aktoratet drepte Ian Huntley jentene i sitt hjem 4. august 2002. Deretter kjørte han likene til det avsidesliggende skogholtet i Lakenheath, rundt 40 minutter unna, der han dumpet jentene i en grøft.

To dager senere returnerte han og prøvde å sette fyr på likene, hevder påtalemyndigheten. 13 dager senere ble likene funnet av en tilfeldig forbipasserende.

Beregnende
Påtalemyndigheten legger vekt på at Huntley kunne ha dumpet jentene en rekke steder på veien fra sitt hjem til Lakenheath. Derfor har han trolig kalkulert nøye hvor de skulle plasseres for å minimere sjansen for at de skulle bli oppdaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere