Gå til sidens hovedinnhold

Søk etter Bow Mariner-omkomne

Det Bergen-baserte selskapet Odfjell og det greske rederiet Ceres Hellenic skal hente opp de savnede etter Bow Mariner-forliset utenfor USAs østkyst 28. februar.

Kystvakten har offentliggjort den dramatiske nødmeldingen.

Den todelte aksjonen vil ha som mål å hente opp så mange som mulig av de 18 personene som er savnet etter forliset, samt å pumpe opp olje og etanol som fortsatt er om bord i vraket.

Ceres Hellenic sto for driften av "Bow Mariner", mens Odfjell er eier av den forliste tankeren.

Fjernstyrt miniubåt

Skipet eksploderte og tok fyr 50 nautiske mil øst for kysten av den amerikanske delstaten Virginia og sank 28. februar. Seks sjømenn ble reddet, og tre ble funnet døde. 18 er fortsatt savnet.

Tirsdag skal en fjernstyrt miniubåt settes inn i arbeidet med å kartlegge vraket.

- I tillegg til sonarsøk som allerede er gjort, vil vi tirsdag søke i området med undervannskameraer. Mot slutten av uken vil vi mobilisere utstyr og personell for å gå inn i vraket og hente ut eventuell olje og ta opp de omkomne, sier pressetalsmann Ole-Johan Haahjem i Odfjell til NTB.

Ros

Odfjell og Ceres Hellenic gransker nå årsaken til at tankeren eksploderte og sank. I en felles pressemelding gir de to selskapene ros til den amerikanske kystvakten for å ha håndtert redningsaksjonen etter forliset på en profesjonell og rask måte.

- Vi vil særlig nevne redningsmannen Dave Foreman, som gikk ned i vannet for å redde opp en av sjømennene under farlige omstendigheter. Det han gjorde var heroisk, heter det i uttalelsen.

(NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene