Søker etter dronepiloter - startlønn 700.000 kroner

GIRER OPP: Selskaper som Facebook og Amazon girer opp sin dronesatsing, sistnevnte sier de ser for seg varelevering med droner.

GIRER OPP: Selskaper som Facebook og Amazon girer opp sin dronesatsing, sistnevnte sier de ser for seg varelevering med droner. Foto: David Rodriguez Martin

Handle på nettet og få varene levert på døra - med droner? Det kan snart bli virkelighet i USA.

30.11.14 16:49

Store selskaper som Amazon og Facebook er på jakt etter piloter som kan fly droner og ingeniører som kan bygge dem, og de betaler godt, skriver CNN Money.

Les også: Det måtte vel komme; droneporno

I skrivende stund står føderale lover i USA i veien for kommersiell bruk av droner, men her er det forandringer på gang. Det ventes at amerikanske luftfartsmyndigheter (Federal Aviation Administration) neste år vil myke opp forskriftene slik at de åpner for lette droner til kommersiell bruk i inntil 120 meters høyde.

Ifølge en rapport fra foreningen AUVSI ligger det til rette for så mange som 100.000 nye jobber i løpet av ti år dersom det åpnes for kommersiell droneflyging i USA. Allerede nå får dronepiloter 50 dollar i timen eller over 100.000 dollar (cirka 700.000 kroner) i året hos de store selskapene.

Selskaper som Facebook og Amazon girer opp sin dronesatsing, sistnevnte sier de ser for seg varelevering med droner. Google har kjøpt selskapet Titan Aerospace som lager høytflyvende, solkraftdrevne droner.

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.