Søker fortsatt i ruinene

Minst fem personer omkom da deler av et tak kollapset på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris søndag morgen.

23.05.04 17:05

En sjette person fryktes omkommet, men vedkommende skal ikke være funnet, melder AFP.

Redningsmannskaper fortsetter derfor letingen etter overlevende etter at et tak raste sammen på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris. Redningshunder deltar også i operasjonen.

Minst tre personer ble skadd, men ingen av dem skal være livstruende skadd.

Journalister fikk ikke slippe inn i terminal 2E der ulykken skjedde rundt klokka sju søndag morgen. De kunne bare observere ambulanser og brannbiler som kjørte fram og tilbake til terminalen, ettersom skadde ble hentet og fraktet til sykehus.

Betong og metall
Det var tre politimenn som ble skadd da de ble truffet av glassplinter. De skal ha vært i ferd med å sperre av området i terminalen etter å ha oppdaget tegn til sprekker i veggen.

De fleste av ofrene skal være passasjerer, og TV-kanalen LCI meldte at over ti personer er skadd. Dette er ikke bekreftede opplsyninger.

- Ikke terror
Flere tonn med betong og metall raste ned over en gangvei som brukes ved ombordstigning i fly. Nyhetsbyrået AFP meldte at denne gangveien falt videre ned på flere flyplasskjøretøy som sto parkert på bakken.

Bygningsmaterialet spredte seg over et 30 meter langt område i hallen. Det er uklart hva som var årsaken til at deler av i terminalen løsnet, bygget er under ett år gammelt, men franske myndigheter utelukker et terrorangrep.

– Noen hørte knaking før ulykken, og det kom betongstøv fra taket. Dette er en svært prestisjepreget bygg, og det er en svært tung dag for oss, sa en talsmann for Charles de Gaulle-flyplassen til journalister

– Ikke meldt om nordmenn
Det er ikke kommet meldinger om at nordmenn skal være rammet.

– Vi har ikke fått noen rapporter om at det er nordmenn blant de omkomne eller skadde. Men dette vil vi undersøke nærmere utover dagen, sier informasjonsrådgiver Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet til NTB søndag formiddag.

En av de skadde var kinesisk og en annen fra Elfenbenskysten, ifølge en lokal tjenestemann. Et fly fra USA og et fra Sør-Afrika hadde akkurat landet, mens et fly var i ferde med å ta av til Praha ta ulykken skjedde.

Ulykkesterminalen, 2E, blir brukt av Air France og flere internasjonale flyselskaper. Terminalen ble åpnet i juni i fjor og skal ha kapasitet til å ta seg av ni millioner reisende årlig. Terminalen ble evakuert etter ulykken og rundt 200 brannmenn, samt politi og soldater, ble sendt til stedet.

Flere flyginger er omdirigert til Orly, den andre internasjonale flyplassen i Paris. Det er opprettet et nødnummer for folk som ønsker informasjon om venner og slektninger som befant seg på flyplassen.

(TV 2 Nettavisen-AFP-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.