RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg åpnet den norske NATO-delegasjonen i nytt hovedkvarter


Statsminister Erna Solberg (H) med utenriksminister Ine Eriksen Søreide ankommer NATO-hovedkvarteret i Brussel onsdag. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) med utenriksminister Ine Eriksen Søreide ankommer NATO-hovedkvarteret i Brussel onsdag. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Statsminister Erna Solberg (H) åpnet onsdag formiddag den norske NATO-delegasjonen i NATOs nye hovedkvarter i Brussel.

Solberg deltok på den offisielle åpningen sammen med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H). Hun brukte også anledningen til å kommentere det kommende møtet mellom stats- og regjeringssjefene fra NATOs medlemsland.

– Jeg registrerer at det er veldig mange som er spent på utfallet av det møtet vi skal ha senere, sa Solberg.

– Jeg er egentlig ikke bekymret for at vi ikke skal bli enige om mer og bedre sikkerhet under møtet, men det er selvfølgelig sånn som alle andre at man kan være litt usikker på hvilken retorikk vi møter fra vår største allierte, sa Solberg med henvisning til USA og president Donald Trump.

– Vi ønsker jo et forsterket fokus på de fremskrittene som NATO faktisk har gjort de siste fire månedene, som jeg mener er en betydelig leveranse for mer sikkerhet i Europa, i Atlanteren, men også for USA og Canada. Og jeg kommer til å legge vekt på at sikkerheten går begge veier, sa Solberg.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere