Solberg dropper Davos

Statsminister Erna Solberg blir hjemme fra Davos for å legge regjeringskabal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg blir hjemme fra Davos for å legge regjeringskabal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

De store toppnavnene svikter Verdens økonomiske forum i Davos. Nå har også statsminister Erna Solberg bestemt seg for å avlyse.

18.01.19 14:25

Den norske statsministeren føyer seg dermed inn i en rekke av politiske ledere som har trukket seg fra årets utgave av den fasjonable minglefesten for verdens rike og mektige.

Også USAs president Donald Trump, Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Theresa May skulle ha deltatt, men har av forskjellige grunner avlyst.

Solbergs begrunnelse er at hun må prioritere å legge en ny regjeringskabal der KrF er med.

Problemer hjemme

Den norske statsministeren har dermed en betydelig mer lystbetont grunn til å bli hjemme enn sine kolleger i USA, Frankrike og Storbritannia.

Donald Trump avlyste sin reise på grunn av den betente budsjettkrangelen med Demokratene og nedstengningen av deler av offentlig sektor i USA. Han har også beordret hele den amerikanske delegasjonen til å bli hjemme.

– Med hensyn til de 800.000 storslåtte amerikanske arbeiderne som ikke får lønn og for å sikre at hans team kan hjelpe til her hjemme, har Trump avlyst delegasjonens tur til Davos, sier pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus.

Theresa Mays forklaring er at hun må konsentrere seg om brexit, mens Emmanuel Macron har protestbevegelsen De gule vestene å stri med.

Bolsonaro kommer

Dermed blir det også mindre å smykke seg med for tidligere utenriksminister Børge Brende, som i dag er president for Verdens økonomiske forum.

De som kommer, må samtidig forberede seg på bitende kulde i alpebyen, der det er meldt temperaturer ned mot 18 minus på det kaldeste.

I fravær av større navn er det nå ventet at Brasils nye høyrepopulistiske president Jair Bolsonaro vil bli den som får størst oppmerksomhet i Davos. Han skal etter planen delta som en av hovedtalerne på konferansen.

Verdens økonomiske forum begynner tirsdag og varer til fredag. Næringslivsledere fra 1.000 selskaper samt hundrevis av politikere vil delta.

Hovedtema for årets konferanse er globalisering.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Politikk

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag