Gå til sidens hovedinnhold

Solberg og Merkel snakket om regjeringsproblemene

De risikerer begge å ryke ut før jul. Erna Solberg og Angela Merkel kom ikke utenom sine politiske vansker på hjemmebane da de møttes i Berlin.

Truslene mot statsminister Erna Solbergs mindretallsregjering i Norge er ikke på langt nær like kjent i utlandet som truslene mot statsminister Angela Merkels storkoalisjon i Tyskland. Men den tyske statsministeren hadde fått med seg litt om situasjonen i Norge, forteller Solberg etter at hun møtte Merkel til lunsj i Berlin tirsdag.

De to oppdaterte hverandre om situasjonen på hjemmebane, forteller hun.

– Det er stor forskjell. Tyskland er et helt annet land. Men de har noen koalisjonsutfordringer, og vi har noen koalisjonsutfordringer. Det er vel i og for seg noe vi har til felles, sier Solberg til NTB.

Kate Hansen Bundt, Tyskland-kjenner og generalsekretær i Atlanterhavskomiteen, påpeker likhetene mellom de to: Begge er konservative ledere i land med god økonomi og lav arbeidsløshet.

– Og begge risikerer å falle før jul, sier Bundt.

I Norge er det KrFs veivalg som utgjør kjernen i trusselen. KrF vurderer å skifte side og samarbeide mot venstre i stedet.

Merkel risikerer på sin side å miste støtten fra den sosialdemokratiske koalisjonspartneren SPD, som i økende grad diskuterer om partiet i stedet bør gå over i opposisjon.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken