Solberg: Uaktuelt å delta i koalisjonsstyrke mot IS

TOPPMØTE: Statsminister Erna Solberg sammen med statsminister David Cameron og NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen under åpningen av toppmøtet i Newport i Wales torsdag.

TOPPMØTE: Statsminister Erna Solberg sammen med statsminister David Cameron og NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen under åpningen av toppmøtet i Newport i Wales torsdag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Solberg tror opprøret først og fremst må slås ned av Iraks egne styrker.

06.09.14 17:52

NEWPORT (NTB): Det er foreløpig ikke aktuelt for Norge å bidra i USAs koalisjonsstyrke mot Den islamske staten (IS) i Irak, slår statsminister Erna Solberg (H) fast.

– Vi har heller ikke fått noen forespørsel, sier Solberg til journalister Newport i Wales, hvor NATO-toppmøtet avsluttes fredag.

Den norske regjeringen er helt enig i behovet for å bekjempe IS-opprørerne.

– Det vi er opptatt av, er på hvilken måte og hvordan vi gjør det med best mulig resultater, sier Solberg, som tror opprøret først og fremst må slås ned av Iraks egne styrker med hjelp fra nabolandene.

– Hovedlinjen er å mobilisere de lokale ressursene, og det som bidrar til at man styrker mulighetene lokalt for å slå tilbake mot ISIL, sier den norske statsministeren. (©NTB)

Les hva Fpu-formann Atle Simonsen mener: Norge bør bombe IS

Alt om NATO-toppmøtet i vår liveblogg her:

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.