*Nettavisen* Nyheter.

Soldat ber for sitt liv via brev

Den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit ber for sitt liv.

10.06.08 13:46

Den israelske soldaten Gilad Shalit som ble kidnappet for to år siden av den militante palestinske organisasjonen Hamas har sendt brev til familien, melder BBC på nett.

Soldaten ble kidnappet på Gazastripen 25. juni 2006, mens to av hans medsoldater ble drept.

LES OGSÅ:
Kidnappet israelsk soldat
Nytt håp for Gilad

I fjor ble det offentliggjort en video av soldaten i fangenskap, på Hamas' nettside, der han hilste til familie og venner.

Brevets innhold
I det håndskrevne brevet fra den kidnappede israelske soldaten ber han for sitt liv, og oppfordrer til forsøk på å frigi ham så snart som mulig.

Selv om ikke hele brevet er gjengitt så avslører Gilads far deler av det, og han påpeker at han uansett ikke blir tryggere på sønnens hjemkomst etter brevutvekslingen.

- Det er bedre enn ingenting, men brevet roer oss ikke i særlig grad fordi det ikke forandrer det faktum at Gilad har vært fanget de siste to årene, fortalte Gilads far til den israelske avisa Haaretz.

Jimmy Carter involvert
Den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter har hatt tett kontakt med både Hamas og familien Shalit.

Mandagens håndskrevne brev skal ha blitt overlevert familien via organisasjonen Carter Center, etter at det ble mottatt på deres kontor på Vestbredden.

Hamas som tok kontrollen over Gazastripen i fjor har kommet med et krav på å frigi 450 palestinske fanger for å frigi den israelske soldaten.

Familien Shalit har tidligere mottatt to brev og en beskjed på bånd fra Gilad Shalit.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.