RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soldat tatt med øvingsgranater

Sist oppdatert:
Rett før vielsen ble en soldat fra Prinsens Livregiment pågrepet like ved Domkirken i København - med farlige øvingsgranater i ryggsekken.

Politiet mistenker at den menige soldaten ville kaste granatene under kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ferd gjennom København etter vielsen. Her dannet hans egne soldatkolleger æreskompani for brudeparet, skriver avisen Berlingske Tidende.

Soldaten hadde 16 såkalte «blå-lyn» og et par røykgranater i sekken, men under avhør hos politiet benekter han at det kraftige skytset skulle benyttes mot bryllupskortesjen.

Soldaten var forsyningshjelp på kasernen, og hadde derfor adgang til øvingsammunisjonene. Han hadde vært på øvelse onsdag, og hadde ikke rukket å avlevere «fyrverkeriet».

- Vi regner med at han blir løslatt og at saken overdras til forsvaret. Det er ikke grunnlagt for å kreve varetektsfengsling, men det er fullkomment tankeløst å gå rundt med disse tingene på en slik dag, sier kriminalinspektør Kai Jensen i København-politiet.

Forsvaret betegner saken som «beklagelig». Et rykte om at soldaten skal ha vært sur for at han ikke fikk bli med i paraden og derfor ville hevne seg, tror oberst Jens Christian Lund ikke noe på.

- Det har aldri vært på tale at han skulle delta, sier Lund til Berlingske Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere