*Nettavisen* Nyheter.

Soldaten lever

Den israelske soldaten Gilad Shalit (20) ble kidnappet av Hamas for ett år siden. Mandag kom det første livstegnet.

- Mamma og pappa, min søster og bror, mine venner og de israelske forsvarsstyrker, jeg hilser fra fengselet og savner dere alle, sier den savnede soldaten Gilad Shalit i en video som nå vises på nettsiden til Hamas.

Nøyaktig et år etter at 20 år gamle Gilad Shalit ble kidnappet av Hamas i Gaza, ble det mandag offentliggjort bilder av den israelske soldaten. Hvor han befinner seg er fortsatt ukjent. Han er live, til tross for at helsa har begynt å svikte.

- Jeg har vært et helt år i fengsel, og helsen min har begynt å bli dårlig. Jeg er lei for at den israelske regjeringen og forsvaret ikke har vist nok interesse for innfri kravene til al-Qassam, sier Shalit.

Forhandlingene for å løslate soldaten har vært vanskelige siden de startet i fjor sommer, og de har ikke blitt letterre etter at Hamas tok kontrollen i Gaza-stripen for to uker siden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: HO

Oppdiktet beskjed
- Akkurat som jeg har tusenvis av palestinske fanger mødre og fedre de også må bli løslatt for, sier Shalit.

Ingen hadde hørt fra soldaten på ett år. Mange trodde han var død. Familien i Israel sitter igjen med blandede følelser.

- Det høres ut som noe de har diktert til ham. Jeg tror ikke videoen reflekterer hvordan han egentlig har det. Vi ønsker at en uavhengig sjekker hans helsetilstand, kommenterer Noam, faren til den israelske soldaten.

Vil bytte ham mot fanger
I forrige uke sa den Hamas-tilknyttet gruppen «Popular Resistance Committees» at den israelske soldaten var i god behold og at helsa hans var bra.

De tre forskjellige gruppene som står bak kidnappingen av Gilad Shalit vil bytte han mot palestinske krigsfanger. De har bedt Shalits familie om å presse israelske myndigheter for at de godkjenner en slik avtale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.