RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soldatene tilbake i gatene

Sist oppdatert:
Burmesiske soldater har returnert til gatene i Yangon for å hindre nye demonstrasjoner.

Det er en måned siden de omfattende demonstrasjonene i flere burmesiske byer fant sted, likevel har burmesiske soldater tatt til gatene. Det er uklart hva som er hensikten med det militære nærværet, men mye tyder på at de frykter nye protester.

Soldatene har møtt opp mannsterke med piggtråd klare til å sperre av gatene, melder Reuters.

Ingen tegn til protest
Men det er ingen tegn på nye demonstrasjoner bortsett fra tilstedeværelsen av mange pilegrimer som har tatt til gatene i forbindelse med buddhistenes fastetid.

Dette skjer dagen etter at opposisjonsleder Aung San Suu Kyi hadde samtaler med representanter fra militærjuntaen. Møtet med den pensjonerte generalen Aung Kyi varte i cirka en time, men det er ennå ikke kommet noen meldinger om hva som ble diskutert.

Nyheten om møtet mellom militærjuntaen og Suu Kyi blir godt mottatt i Yangon.

- Vi er virkelig glade for å høre disse nyhetene. Jeg håper at dette er begynnelsen på et vendepunkt, sier en butikkeier til nyhetsbyrået.

Resultatløst
Tidligere dialoger mellom opposisjonen og militærjuntaen har vært resultatløst, men mange håper nå at dette kan være begynnelsen på en forsoningsprosess, opplyser Nyan Win, talsmann for opposisjonspartiet.

Fredsprisvinner Suu Kyi har sittet i husarrest 12 av de siste 18 årene, og hun skal være svært lite populær blant generalene i militærjuntaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere