Soldater måtte slåss nakne

Foto: (TV2)

Britiske marinesoldater ble tvunget til å slåss nakne som en siste prøvelse for å bli opptatt som soldater.

28.11.05 09:32

En avslørende videofilm tatt opp under opptaksritualer for nye marinesoldater har nå medført at det er satt i gang etterforskning, skriver SkyNews.com.

  • Se bildekarusellen nederst i saken

Videoen viser blant annet en naken deltager som blir sparket bevisstløs av en overordnet under opptaket. Kampene er ikke over før en av deltagerne kollapser.

I vanry
- Denne typen aktivitet er helt utilgivelig. Det setter det militære i vanry og dette kommer til å få et kraftig etterspill, sier statssekretær i Forsvarsdepartementet Michael Ancram til Sky News.

Kampene skal ha foregått ved 42 kommandobase, i Bickleigh Barracks, nær Plymouth. I alt 12 soldater som nylig har gjennomgått en 32-ukers treningsperiode skal alle ha deltatt i den nakne kampen.

En talsmann for Forsvarsdepartementet sier:

- Royal Marines tar disse anklagene ekstremt seriøst og har nulltoleranse på bøller og trakassering. Slik oppførsel vil ikke bli tolerert, sier talsmannen ifølge Sky News.

- Alkoholpåvriket
Oberst Bob Stewart, et tidligere medlem av britiske styrker, sier at bildene sjokkerte ham.

- De er tydeligvis påvirket av alkohol. Det er tydeligvis en type fest og det er absolutt forferdelig, simpelthen fordi det ikke er slik våre soldater skal oppføre seg, sier Stewart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.