RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soldater skyter mot sinte studenter

Sist oppdatert:
To personer ble drept og 40 skadd da politiet og amerikanske soldater skjøt mot flere hundre demonstrerende afghanske studenter.

Flere tusen sinte studenter strømmet onsdag ut i gatene i den afghanske byen Jalalabad, som en reaksjon på rapporter om at amerikanske etterforskere har vanhelliget Koranen under avhør av mistenkte terrorister på Guantanamo-basen på Cuba.

Studentene skal blant annet ha satt fyr på offentlige bygninger i Jalalabad, og har også angrepet og plyndret en rekke butikker. Studentene har også angrepet FN-kontoret i byen. Ifølge AP kastet de illsinte studentene stein på passerende amerikanske soldater, og brøt seg inn i FN-kontorene og satte fyr på flere biler.

Afghanske politi og amerikanske soldater forsøkte å få studentene til å spre seg, og valgte til slutt å skyte mot studentene. AP melder at to studenter ble drept, mens Reuters siterer en lege som sier at en student ble drept. Mellom 20 og 40 studenter ble skadd i sammenstøtene.

- De er veldig sinte og er spredt over jele byen. Politiet, afghanske soldater og amerikanske soldater skyter i luften Vi har forsøkt å få kontroll over situasjonen, men jeg tror ikke det er mulig, sier etterretningssjef Sardar Shah til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere