*Nettavisen* Nyheter.

Solgte 5-åring til bordell

Hun er knapt i skolealder, men har gjennomgått flere grusomheter enn det finnes ord for.

25.01.07 18:47

Da Srey (6) var seks år gammel solgte foreldrene henne til et bordell. Det er ukjent hvor mye familien fikk for jenta, men andre jenter sier de har blitt solgt for 100 dollar. En av jentene ble solgt for ti dollar, melder CNN.

Kanalen har møtt den lille jenta i forbindelse med en reportasje om sexhandelen i Kambodsja.

Før hun ble reddet var Srey i månedsvis utsatt for mishandling av halliker og sexturister.

Dopet ned
Srey ble delt mellom flere menn, og ofte dopet ned for å bli mer føyelig. Hun var nok en vare i den massive sexindustrien i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh.

Sexindustrien i landet omsetter for flere millioner dollar i året.

Det nøyaktige omfanget av den kambodsjanske sexindustrien er vanskelig å kvantifisere. Internasjonale hjelpeorganisasjoner som UNICEF og Redd Barna anslår at mellom 50 000 og 100 000 kvinner og barn er involvert. Anslagsvis 30 prosent av de som jobber i sexindustrien i Phnom Penh er under 18 år, ifølge FNs anslag.

Enkelte aktivister mener det reelle tallet kan ligge langt høyere.

En million barn
Det amerikanske utenriksdepartementet anslår at omkring en million barn årlig blir utnyttet i den verdensomspennende sexhandelen. Amerikanske myndigheter tror Kambodsja spiller en nøkkelrolle som transittland og destinasjon for handelen.

Fattigdom driver foreldre til å selge sine barn, eller seg selv, på gaten.

Satt i bur
Srey ble reddet fra sexslaveriet av Somaly Mam, en tidligere prostitutert som driver herberger for ofrene i sexhandelen. Hittil har hun reddet 53 barn. Mange av dem har alvorlige psykiske problemer, noen av dem er åpenbart mentalt syke, melder CNN.

En av jentene ved herberget virker ifølge kanalen særlig forstyrret. Hun ble reddet etter å ha vært holdt fanget i et bur i to år. Her ble hun gjentatte ganger voldtatt. Jenta trenger psykiatrisk oppfølging, men det er ikke tilgjengelig på stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.