*Nettavisen* Nyheter.

Solheim: - Jug og oppspinn

- Det er trist å høre slike løgner fra en mann som har hatt barna mine på fanget sitt, sier Erik Solheim om korrupsjonsanklagene fra Sri Lanka.

30.11.06 13:18

I et intervju med regjeringsorganet Daily News på Sri Lanka hevder den tidligere tamillederen oberst Karuna at LTTE-geriljaen betalte deler av huset til fredsmekler Erik Solheim. Utviklingsministeren skal også ha gitt geriljaen 16 millioner i UD-penger som senere ble brukt til å kjøpe våpen, og sørget for at geriljalederen Velupillai Prabakharan fikk en storskjerm i gave.

Erik Solheim reagerer kraftig på beskyldningene.

- Dette er jug og fritt oppspinn. Jeg har ikke gitt bort noen TV, fått penger eller gitt penger til LTTE, sier han til Nettavisen.

Solheim var torsdag på besøk i Burundi.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

Trist
Oberst Karuna var med på forhandlingene mellom regjeringen på Sri Lanka og tamiltigrene som førte fram til våpenhvileavtalen som ble undertegnet i Oslo i 2002. Senere brøt han med geriljaen og dannet sin egen milits.

- Jeg synes det er trist at han gjør dette. Han var hjemme hos meg og satt med barna mine på fanget. Det er også trist at mediene på Sri Lanka viderebringer ethvert rykte, sier Solheim.

Utenriksdepartementet sendte tidligere i uka et brev til avisen som bragte intervjuet med oberst Karuna. Erik Solheim vil også ta saken direkte opp med myndighetene på Sri Lanka.

- Det dreier seg om en statlig avis og myndighetenes hovedorgan, sier han.

Torsdag tok ambassaden saken opp i samtaler med myndighetene i Sri Lanka.

Trening
Utviklingsministeren tror ikke intervjuet har skadet Norges stilling som fredsmekler på Sri Lanka.

- Jeg tror ikke det spiller noen rolle fra eller til. Vi har blitt beskyldt for så mye. Norge har også vært anklaget for å drive militær trening av LTTE-geriljaen, sier Solheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.