RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Berthelsen / TV 2 Nettavisen (TV 2 Nettavisen)

Solheim med nytt fredsforsøk

Sist oppdatert:
Torsdag denne uken reiser Norges utviklingsminister Erik Solheim til Sri Lanka i et nytt forsøk på å få i gang fredsforhandlingene.

Det bekrefter talsmenn for myndighetene på Sri Lanka overfor nyhetsbyrået AP tirsdag. Solheim skal møte regjeringen og lederen for de tamilske tigrene.

Den siste tiden har vært preget av økende vold og gjengjeldelser mellom de to sidene, og Solheim, som var aktiv fredsmegler på Sri Lanka før han ble statsråd i Norge vil nå forsøke å gjenoppta fredsforhandlingene. Erik Solheim var en av arkitektene bak fredsavtalen i 2002. Han slår følge med sin fredsutsending Jon Hanssen-Bauer som ankommer dagen før.

- Vi er klar
Keheliya Rambukwella, en talsmann for myndighetene, sier til AP at de er klare for gjenoppta forhandlingene.

Så langt har ingen fra de tamilske tigrene uttalt seg om Solheims besøk. De har imidlertid uttalt tidligere at de vil delta i forhandlinger kun etter at volden mot dem og deres støttespillere opphører.

I februar møttes regjeringen og opprørerne i Geneve for første gang på tre år. Men en ny runde med forhandlinger planlagt i april ble ikke gjennomført etter at de to sidene beskyldte hverandre for stadig mer voldsbruk.

I løpet av de siste ukene har volden i landet blusset opp. Søndag ble tre internasjonale hjelpeorganisasjoner angrepet nordøst på øya. Tre personer ble skadd i angrepene. I forrige uke ble en lokalansatt medarbeider i Flyktninghjelpen drept. Søndag ble en høytstående offiser i tamilgeriljaen drept av en snikskytter utenfor byen Batticaloa på nordøstkysten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere